Doorlopend krediet


Bij een doorlopend krediet mag u steeds geld lenen, tot aan de kredietlimiet. U kunt ook minder opnemen. Een doorlopend krediet is vooral gemakkelijk als u niet meteen al het geld nodig heeft, bijvoorbeeld in het geval van een verbouwing van uw woning. Of wanneer u nog niet precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Het is de ideale manier direct geld te lenen.

De rente op een doorlopend krediet is meestal voordeliger dan bij andere kredietvormen. De rente staat niet voor de hele looptijd vast. Wel betaalt u elke maand een vast bedrag voor rente en aflossing, maar welk deel van dat bedrag voor terugbetaling is en welk deel rente, hangt af van de rentestand op dat moment. Heeft u tijdelijk extra financiële ruimte nodig? U gaat bijvoorbeeld trouwen, een reis maken of u heeft te maken met extra uitgaven. Dan kunt u met een doorlopend krediet altijd over direct geld lenen beschikken bovendien tegen een zeer lage rente.

U spreekt een kredietlimiet af waarover u een vast percentage per maand betaalt aan rente en aflossing. Gebruikelijke percentages zijn 2% 1,5% en 1% per maand. De rente is gedurende de looptijd vaak variabel. De afgeloste bedragen kunt u weer direct opnemen. U mag altijd boetevrij aflossen. Rente is naar verhouding relatief laag. Doordat u de afgeloste bedragen ook weer boetevrij mag opnemen is de werkelijke looptijd moeilijk vast te stellen.

Het doorlopende krediet is handig voor uitgaven waarbij vooraf niet weet hoeveel geld u nodig heeft zoals bijvoorbeeld bij een verbouwing of tuinaanleg. Of om gewoon geld achter de hand te hebben.

Het doorlopend krediet is een leenvorm voor particulieren die meestal gebruikt wordt voor uitgaven waarbij vooraf niet bekend is hoeveel geld er nodig is, zoals bijvoorbeeld een verbouwing of tuinaanleg. Ook wordt het doorlopend krediet vaak gebruikt om wat extra geld achter de hand te hebben

U kunt uw geld opnemen en inlossen hoeveel en wanneer u wilt, zonder dat daarvoor extra kosten worden berekend. Een doorlopend krediet is een ideale manier om af en toe rood te staan. De vanaf rente is wat hoger bij een doorlopend krediet (in vergelijking met sommige andere kredietvormen) maar het gaat vooral om het gemak. U moet hierbij denken aan een rente vanaf ongeveer 5% bij uw eigen bank c.q. uw huisbank.

Het doorlopend krediet is niet kopen op afbetaling. Dit is namelijk veel duurder, kijk hier dan ook voor uit. Postorder bedrijven verdienen veel geld aan rentevergoedingen die in de tientallen procenten lopen. Het kopen op afbetaling heet ook anders, namelijk een afbetalingskrediet.

Het doorlopend krediet, voor velen is dit de vorm van direct geld lenen. Doorlopende kredieten kennen doorgaans echter een hogere vanaf rente voor het krediet en het vergelijken van doorlopende kredieten is zeker de moeite waard. Een doorlopend krediet is de beste manier om af en toe rood te staan. Vaak is de rente net een stukje hoger als dan bij een roodstand bij uw bank. Het belangrijkste is het gemak. Bij een doorlopend krediet gaat het vooral om het gemak.

Het doorlopend krediet is bedoeld voor de meeste mensen die het doorlopend krediet hiervan elke keer willen blijven opnemen. U kunt deze manier van lenen op allerlei manieren regelen. Dit kan bijvoorbeeld bij uw eigen bank maar ook bij een van onze geldinstellingen. Bij een doorlopend krediet kunt u zelf het limiet bepalen. U kunt dat soms eventueel naderhand nog verhogen. Gebruikelijke bedragen zijn zo beginnend rond de 1500 euro doorlopend krediet en kan is sommige gevallen tot € 100.000 euro.

Deze website berekent en vergelijkt geheel vrijblijvend de verschillende mogelijkheden en rentetarieven. Het doorlopend krediet kan een goedkope lening zijn.

Op onze website kunt u gemakkelijk de aangeboden doorlopende kredieten met elkaar vergelijken. Een goedkoop doorlopend krediet is zeker online via internet te regelen. U dient er wel goed op te letten en te kijken naar het aangeboden rentepercentage maar ook naar de randvoorwaarden.

Bijna alle geldverstrekkers bieden doorlopende kredieten aan. Op onze website treft u een compleet overzicht aan van alle aanbieders

Het doorlopend krediet is eigenlijk een vorm van kopen op afbetaling. De meeste verzendhuizen maken hiervan veelvuldig gebruik van. Deze bedrijven verdienen veel geld aan rentevergoedingen die soms zeker wel in tientallen effectieve rentes kunnen lopen per jaar.

Het voordeel

  • U kunt zonder boete altijd extra aflossen op uw doorlopend krediet.
  • Door de extra aflossingen is het mogelijk uw looptijd zeker te verkorten
  • Doordat het doorlopend krediet een veel gevraagd product is, zijn er zeker via internet zeer scherpe rentetarieven.


Nadeel

  • U dient er rekening mee te houden dat de rente vaak wat hoger kan dan bij een persoonlijke lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *